Duikvereniging Trilobiet

Hoe duiken behalve leuk ook nuttig kan zijn.

Duiken is leuk; dat weten we allemaal, maar onderwater werken is “different cook” om een beroemde voetbaltrainer maar eens aan te halen.Maar dat gingen we wel doen.

We waren namelijk voor onze zomervakantie 2022 met de boot binnendoor naar de Middellandse Zee vertrokken om nog één keertje het blauwe water in te duiken. Waarom onderwater werken, vraag je? Nou kijk, we hadden aluminium anodes onder de boot (tegen elektrolytische corrosie) op het zoete water van de rivieren en kanalen van Frankrijk en die wilden we op het zoute water van de Med verwisselen voor zinkanodes, dat is beter op zout namelijk. Omdat het water kraakhelder is moest dat niet zo’n moeilijke klus zijn en dat was het ook eigenlijk niet. We kwamen bij het eiland Porquerolles, onderdeel van de eilandengroep Îles d’Hyère, en vonden dat wel een geschikte plek.

We ankerden in de baai naast het haventje van het eiland. Soms was dat niet zo prettig; dat kwam doordat vaak dagjesmensen in speedboten zich daar kwamen verpozen. Het water was dan iets te woelig waardoor onze boot vervelend lag te schommelen. We kozen de momenten waarop het water wat rustiger was om het werk uit te voeren. Evengoed kreeg ik (Willem) af en toe de boot “op mijn harses”. Onder water knoeien met de anodes was een vermoeiende maar erg leuke klus. We hebben er een filmpje van gemaakt en op Youtube geplaatst.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bron:
VERHAALTJE en FILMPJE van WILLEM en INGEBORG BRANDENBURG

Aangeleverd door: Willem Brandenburg.